Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Honda Civic Tourer – Eindelijk praktischer

Hoe kan je eigenlijk nog zonder? Zelfs Honda beseft dat de spacy Civic ook nood heeft aan een breakversie en brengt ons in Frankfurt de Honda Civic Tourer.

Wanneer de Renault Mégane, de VW Golf en de Peugeot 308 allemaal recht hebben op hun breakvariant, dan moet het toch zijn dat die nodig is? In de vorige generatie van de Civic liet Honda de kelk aan zich voorbijgaan, maar intussen is duidelijk dat dit niet de beste beslissing was.

We krijgen nu dus een 24 centimeter langere Civic Tourer, die eindigt op 4,52 meter. In de hoogte en breedte (1,44 meter en 1,77 meter) wijzigt er niets. De Tourer overtuigt met zijn sportieve uiterlijk. Al zou je het niet denken, toch beschikt hij achteraan over grotere ruiten, wat doet vermoeden dat er meer plaats is op de achterbank.

Groter dan Accord

Honda heeft de koffer ingenieus uitgewerkt. Zo steekt onder de koffervloer nog 120 liter aan bagageruimte, wat al een flink verborgen volume is. In totaal rekent Honda een koffer van 624 tot maximaal 1.668 liter uit, wat de Civic Tourer praktischer maakt dan de 4,75 meter lange Accord Tourer. Bovendien blijft de laaddrempel laag.

Betere kwaliteit

Hoewel Honda moest teruggrijpen op de standaardafwerking van de Civic, ligt de afwerkingskwaliteit in de Tourer toch een stuk hoger. Zo is het tapijt in de koffer een aangenaam aanvoelende luxe. Aluminium toetsen in de cockpit geven een hoogwaardige indruk.

Regelbare demping

De Tourer krijgt voor het eerst de regelbare demping op de achteras, ADS. Die verbetert niet alleen de dynamiek, maar ook het comfort. Hij past zich bovendien aan het gewicht van de lading in een aanhanger aan. Qua motoren is er keuze uit de bekende 1.8 benzine (142 pk) of de 1.6 diesel (120 pk). De diesel zou iets meer dan 4 l/100 km verbruiken. De meerprijs zou 1.000 euro bedragen. Dat zou de prijs van een basisdiesel op 24.100 euro brengen.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Honda

Klik hier en zoek uw occasie Honda Civic tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Honda Civic, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer