Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Holland & Holland Overfinch – The ultimate luxury off-roader

Sinds 2005 is de vossenjacht in Engeland verboden. Helaas voor het Britse koningshuis die altijd wel in waren voor een goede jacht.

Destijds koos Prins Charles altijd voor een paard als vervoersmiddel, maar was het verbod er niet geweest dan zou hij vermoedelijk met deze Holland & Holland OverFinch op pad gegaan. Holland & Holland kwam al eens eerder voorbij op onze website. Toen werkte het bedrijf mee aan een studiemodel van Peugeot. Het inmiddels 174 jaar oude bedrijf staat van oudsher bekend als wapenfabrikant, maar timmert de laatste jaren ook als kledingmerk aan de weg. Aan het begin van dit millennium werkte de wapensmid al een keer samen met Land Rover om de Range Rover Holland & Holland ontwikkelden. Nu ging de Britse fabrikant de samenwerking aan met Overfinch, een specialist op het gebied van Land Rover. Het bedrijf, opgericht in 1975, heeft zich al over een handvol Engelse terreinauto's gebogen en heeft duidelijke ambities. Het merk is er heilig van overtuigt dat Overfinch over een aantal jaar gelijk staat aan Range Rover, zoals AMG gelijk staat aan Mercedes en Alpina tot BMW. Dit model moet deze gedachte uitademen.

Pracht en praal Een standaard Range Rover is van zichzelf al behoorlijk statig, maar de Holland & Holland Overfinch overtreft dit ruimschoots. Volgens de beide bedrijven is dit de meest ultieme en luxueuze Range Rover ooit. Een blik binnenin de terreinauto maakt dit duidelijk. De wapenboer heeft maar liefst 150 manuren in het bekleden van het interieur zitten. En die tijd rekent het bedrijf voor de standaard bekleding, wordt er gekozen voor een contrasterend stiksel of Alcantara dan kan deze tijdsduur nog flink stijgen. Het houtwerk van de Overfinch wordt handmatig bewerkt en gemonteerd. De klant heeft de keuze uit diverse houtsoorten, waaronder verschillende soorten walnotenhout. Alleen het beste schijnt goed genoeg te zijn. Dat blijkt ook wel uit de uitspraak van Neil Underwood van Overfinch. Hij vertelt ons dat deze Range Rover hetzelfde niveau als een Bentley moet halen.

Geweerkast De combinatie van leer, tapijt en hout zorgt voor een weelderige sfeer in de Britse terreinauto. Holland & Holland doet er nog een schep bovenop door het geheel af te werken met een passende geweerkast in de bagageruimte. Ook monteert het bedrijf een koelkast in de Range Rover om volledig aan de wensen van de klant te voldoen. Overfinch helpt hierbij een handje door de koelkast af-fabriek te voorzien met een assortiment van sterke dranken en bronwater. Voor de liefhebbers sommen wij de ´standaarduitrusting´ even op: single malt van The Balveny, gin van Hendrick´s, champagne van Pol Roger en wodka van Ivan the Terrible. En daar blijft het niet bij, want Overfinch zorgt voor navulling in het eerste jaar na de aankoop.

Diepe laklaag Het uiterlijk van de Holland & Holland Overfinch wordt bepaald door de exceptionele lakkleur. De koper heeft keuze uit vier verschillende unieke kleurtinten en zelfs duotone kleuren zijn mogelijk, mits het met zwart gecombineerd wordt. Nadat de beslissing gemaakt is gaan de specialisten van OverFinch aan de slag met het plaatwerk. Het kost de ambachtsmensen maar liefst 130 uur om de Range Rover van haar lak te voorzien en te polijsten. Het effect van de diepe lak wordt extra geaccentueerd door de 20 inch wielen met all season-banden. Mocht de klant liever met zijn Range Rover op de weg blijven dan kan de klant ook opteren voor 22 inch wielen met straatbanden.

Inclusief shotgun Slechts honderd exemplaren zullen de Britse specialisten het eerste jaar produceren. Als extraatje ontvangt je bij de aanschaf van de Range Rover een speciale shotgun van Holland & Holland die uiteraard in de geweerkast past. Qua motorisering kan de koper zijn keuze maken uit de 510 pk sterke vijf liter V8 met supercharger of de TDV8 met 272 pk. Rest ons alleen nog het vermelden van het prijskaartje die een bedrag van omgerekend ongeveer € 130.000,- vermeldt. Exclusief belastingen welteverstaan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer