Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: GMC Denali XT Concept – Hybride en bio-ethanol

GMC heeft in de Verenigde Staten de Denali XT Hybrid conceptcar onthuld. Deze moderne en sportieve pickup is voorzien van hybride-aandrijving waarmee de auto zowel elektrisch als op de verbrandingsmotor kan rijden.

Tegelijkertijd is de V8-krachtbron geschikt gemaakt voor het rijden op E85 bio-ethanol. GMC is in Europa een vrijwel onbekend merk. Maar dat is in de Verenigde Staten wel anders. Daar staat GMC synoniem voor stoere mannen die graag alle ruimte en vrijheid willen hebben. En dat straalt deze Denali XT conceptcar dan ook uit. Maar ook een merk als GMC ontkomt er niet aan om aan het milieu te denken. Deze conceptcar geeft dan ook een knipoog richting het milieu.

Hybride en bio-ethanol

Onderhuids heeft GMC het two-mode hybrid system van GM ingebouwd. Dat bestaat uit een elektromotor in combinatie met een brandstofmotor. De elektromotor kan op lage snelheden zorgen voor een geheel emissievrije rit. Wanneer meer vermogen wordt verwacht springt de brandstofmotor bij. In dit geval is dat een 4.9 liter V8 met een vermogen van 326 pk. Om de verbrandingsmotor ook een groen tintje mee te geven is de motor tevens geschikt gemaakt voor E85 bio-ethanol. Deze combinaties hebben ervoor gezorgd dat er ongeveer 50 procent minder brandstof wordt verbruikt dan bij vergelijkbare andere pickups in deze klasse.

Nieuw design-DNA

Ondanks zijn groene tintje is de Denali XT een GMC in hart en nieren. Dat zien we onder meer terug in de grote grille, de flinke wielkasten en de 23 inch wielen. Maar GMC laat met deze conceptcar ook zien een nieuwe designrichting in te willen slaan. De auto oogt modern en tegelijkertijd zelfs sportief. Vooral dat laatste is iets dat we in Amerikaanse pickup´s nog maar nauwelijks tegenkomen.

Productiemodel mogelijk

Zijn status als conceptcar zal de Denali XT mogelijk gaan verliezen. En dat is goed nieuws, want dan zal er een productiemodel van op de markt komen. Niets is zeker, maar moederbedrijf GM overweegt een productiemodel van de Denali zeker.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer