Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ford Verve concept – Fiesta preview

Ford toont op de IAA in Frankfurt de Verve concept. Deze conceptcar geeft de richting aan die Ford de komende tijd op wil gaan. Het is een goed voorbeeld van hoe Ford het Kinetic Design op een compacte auto toe kan passen.

Vooral de nieuwe Fiesta zal vermoedelijk trekjes van de Verve concept krijgen. Ford noemt de Verve Concept het eerste tastbare bewijs van de designrichting voor een nieuwe generatie compacte Ford´s. Bovendien laat de fabrikant zien hoe het Kinetic Design is toe te passen op een compacte auto. Concreet wordt het niet aangegeven maar de fabrikant doelt daarmee op de nieuwe Fiesta en de nieuwe Ka. Om nu alvast de reacties van het publiek te peilen staat in Frankfurt deze Verve Concept. Maar dat is niet alles. De Verve maakt onderdeel uit van een serie van drie conceptcar die de komende tijd gepresenteerd gaan worden. Zo staan in Tokyo en in Detroit ook conceptcar die ons stukje bij beetje moeten opwarmen voor de nieuwe modellen. Ford laat weten dat als men de respons krijgt die men verwacht dat bepaalde elementen van de conceptcars zeker het productiestadium zullen halen.

Moderne kleurstellingen De Verve Concept is volgens Ford ontworpen voor de generatie die is opgegroeid met de mobiele telefoon. Daarmee mikt de fabrikant op een jonge en trendy doelgroep. De kleurstellingen en de gebruikte materialen zijn dan ook geïnspireerd door de mode- en cosmetica-industrie. De voorkant van de Verve wordt overheerst door de onderste, grote grille met de vorm van een omgekeerd trapezium en een groot Ford-logo in het midden van de kleine grilleopening. Aan de achterzijde zien we hooggeplaatste lichtunits voorzien van LEDs. Deze zien we ook terug in de koplampunits en op diverse plaatsen in het interieur. Voor veel licht en een bijzondere sfeer is een groot glazen panoramadak gemonteerd. Voor sportieve details zorgen de 18 inch lichtmetalen wielen en de diffusor met geïntegreerde uitlaat.

Mobiele telefoon

Het interieur van de Verve is verre van traditioneel. Ford heeft de filosofie gehanteerd dat de generatie die is opgegroeid met de mobiele telefoon zich in het interieur direct thuis moet voelen. Niet geheel ontoevallig is een groot deel van de middenconsole dan ook ontworpen zoals we dat kennen van een mobiele telefoon. De opstelling en de vorm van de knopjes doen hier duidelijk aan denken. Verder zien we moderne en trendy materialen en kleurstellingen.

Reacties van het publiek

Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan de ontwikkeling van de compleet nieuwe generatie compacte Ford´s. De fabrikant hoopt in Ford dan ook veel respons te kunnen peilen en daar waar nodig nog dingen aan te passen. Het Engels/Duitse team van ontwerpers ziet dan ook vol spanning uit naar de IAA.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer