Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ford GT – Ford GT met 790 pk!

Ondanks dat de Ford GT alweer een aantal jaren uit productie is blijft de aandacht van tuners bij het Amerikaanse lustobject hangen. Eén hiervan is de Duitse tuner Geigercars die het nodig vindt het vermogen een forse verhoging te geven!

Geigercars is een graag geziene tuner op onze tuning & styling pagina. Het Duitse bedrijf is onder meer bekend geworden met hun fors aangepakte HUMMER's. Ook andere Amerikaanse merken, zoals Ford en Corvette ontkomen niet aan de grijpgrage handen van de Duitse ingenieurs. Deze keer werd de Ford GT op de werkbank geplaatst.

790 pk! Standaard levert de Ford GT met 550 pk al genoeg vuurwerk. Toch vond Geigercars de krachtbron niet spannend genoeg en verhoogde het vermogen met 240 pk naar een totaal van 790 pk. Dit dankzij een nieuwe compressor, verbeterd koelsysteem en een aangepast inlaatsysteem. Ook de kleppen en het motormanagement kreeg een ingreep om de kracht van de V8 te optimaliseren. Het koppel profiteert flink van de wijzigingen en steeg naar een maximum van 863 Nm. Nul naar honderd doet de GT na de aanpassingen in 3,6 seconden en 19,2 seconden later vermeldt de teller maar liefst 300 km/h! Blijft de rechtervoet dicht bij de vloer dan stuwt de GT door naar een topsnelheid van 360 km/h.  

Matzwarte wielen De historische correcte lijnen van de Ford GT zijn door Geigercars onaangetast gebleven. Slechts een vier matzwarte wielen verraden de tussenkomst van de Duitse tuner op het optische vlak. Het nieuwe uitlaatsysteem is verantwoordelijk voor de overige aandachttrekkerij!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer