Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ford Fiesta – Prijzen Ford Fiesta Econetic

Er zijn maar drie modellen op de Europese markt die minder dan 4,0 liter per 100 km verbruiken. De Ford Fiesta Econetic is daar één van. De auto neemt met 3,7 l/100 km genoegen. En dat is uitzonderlijk weinig.

Met slechts kleine aanpassingen zijn compacte auto's om te bouwen tot zuinigheidswondertjes. De Seat Ibiza Ecomotive en smart fortwo hdi verbruiken respectievelijk 3,7 en 3,4 l/100 km en behoren daarmee samen met de nieuwe Ford Fiesta Econetic tot de zuinigste auto's op de Europese markt.

Aanpassingen Om de Fiesta om te bouwen tot een zuinigheidswonder werden diverse kleine aanpassingen gedaan. Allereerst werd de 1.6 liter TDCi dieselmotor aangepast om zo min mogelijk wrijving te hebben. Verder monteert Ford banden met een lage rolweerstand, is de eindoverbrenging van de transmissie verlengd en worden er speciale smeringen gebruikt. Om de aerodynamica te finetunen werd het onderstel verlaagd, de grille aangepast en zijn er speciale wieldoppen gemonteerd. De schakelindicator op het dashboard moet de bestuurder stimuleren zo efficiënt mogelijk te schakelen.

Verbruik en prestaties Al deze inspanningen hebben geleid tot een verbruik van 3,7 l/100 km, ofwel 1 op 27. Wie veel lange afstanden rijdt moet zelfs 1 op 31 kunnen rijden. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 98 g/km. Samen met de eerder genoemde Ibiza (98 g/km) en fortwo (88 g/km) behoort de Fiesta daarmee ook nog eens tot de minst vervuilende dieselauto's in Europa. De prestaties zijn nog niets eens zo slecht. De 90 pk en 212 Nm sterke motor weet de Fiesta in 12,2 seconden naar 100 km/h te doen accelereren en de auto behaalt een topsnelheid van 178 km/h.

Prijzen De prijzen van de Fiesta Econetic beginnen bij 16.050 EUR voor de 3-deurs en 16.550 EUR voor de 5-deurs. Vanaf dit voorjaar staat de auto bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer