Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ford Fiesta – Ford stuurt Fiesta de Pikes Peak op

156 bochten op een 20 kilometer lang bergopwaarts parcours binnen de tien minuten? Ford denkt van wel. Het Amerikaanse merk wil met een 800 pk sterke Fiesta de Pikes Peak opscheuren in een recordtijd.

De fameuze ´Pikes Peak´ bergklim naar de top, die op 4.302 meter ligt, werd voor het eerst in 1916 verreden. In 1922 werd de bergklim voor het eerst met een Ford gewonnen. De klim in de Rocky Mountains is na de 500 mijl van Indianapolis het grootste autosportevenement in Amerika. Geen wonder dat Ford hier zijn gezicht toont. Dankzij twee unieke Fiesta's die door het Zweedse Olsberg Motorsport Evolution Team ingezet zullen worden in het merk sterk vertegenwoordig.

Twee liter Duratec De speciale Fiesta voor Pikes Peak is voorzien van vierwielaandrijving en wordt aangedreven door een 800 pk sterke tweeliter Ford Duratec-motor, die een trekkracht heeft van 1.000 Nm. De rijders, Grönholm en Eriksson, hebben als doelstelling het staande record te verbreken. Dit betekent dat zij hun bolide binnen tien minuten de berg op moeten sturen.

X Games Naast de aanwezigheid van de Fiesta op de Pikes Peak bergklim zullen ze ook op de 'X Games' opdraven. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de nadruk ligt op extreem actieve sporten, waaronder het rallyrijden. De Summer 'X Games' worden in Amerika ieder jaar in augustus georganiseerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer