Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Fiat Panda III – Nieuwe Panda knipoogt naar oude

Fiat heeft de nieuwe Panda klaar, al borduurt het sympathieke kleinte vooral voort op de oude. In Frankfurt komt hij vanonder het laken piepen.

De Panda groeit met enkele centimeters en is in zijn derde generatie 3,65 meter lang, 1,64 meter breed en 1,55 meter hoog. Opzij behoudt hij grotendeels het profiel van de vorige generatie, wat wil zeggen eerder functioneel dan dynamisch. Zijn doelstelling blijft dan ook onveranderd: desgewenst 5 personen met bagage te vervoeren. Met de VW Up krijgt hij een belangrijke concurrent naast zich.

Meer opbergruimte

Waar de vorige Panda een wat rudimentair dashboard kreeg, is in het nieuwe model meer aandacht voor luxe en vormgeving. Er ging meer aandacht uit naar opbergruimte, en de vierkante tellers ogen alvast origineel. Ze vormen ook een knipoog naar de klokken van de oer-Panda.

4 motorkeuzes

De derde generatie Panda rolt van de band in een nieuw gebouwde fabriek in Napels. Fiat presenteert hem met een keuze van 3 benzinemotoren en 1 diesel. Zo zijn er de uitstekende 0.9 TwinAir benzinemotoren, met 65 pk en 85 pk (turbo) en de 1.2 met 69 pk. De 1.3 Multijet met 75 pk verdedigt de dieseleer. Qua veiligheid beschikt de Panda over onder meer 4 airbags, ant-whiplash hoofdsteunen. In Frankfurt lanceert Fiat de gewone Panda, later volgt nog een 4x4-versie. (jd)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer