Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ferrari Sergio – Zeer beperkte oplage

De radicale concept car waarmee Pininfarina in 2013 naar het Salon van Genève trok, wordt realiteit. Als hommage aan de in 2012 overleden Sergio Pininfarina, komt er een zeer beperkte oplage op basis van de Ferrari 458 Spider.

Het was nog wel CNN dat de bevestiging te pakken kreeg: Ferrari zal deze extreme sportwagen zonder voorruit echt maken. Nu, u hoeft zich niet naar Maranello te haasten. Er komen slechts zes exemplaren van, en die zijn eigenlijk reeds allen verkocht. Niemand moest zich overigens aanmelden. Ferrari koos zelf de geschikte cliënten uit. ‘By invitation’, heet dat dan. Dan spreken we over mensen die trouw zijn aan het huis via een omvangrijke Ferrari-collectie, en niet op een paar miljoen dollar meer of minder hoeven te zien.

Naast zijn extreme vormen en zijn sportieve achtergrond, heeft de Sergio nog een andere bijzonderheid. Hij is de enige ooit die bij Ferrari is getekend zonder dat er pen en papier bij te pas kwamen. De designers werkten uitsluitend via hun computers. Jawel, aan alles komt een eind… (sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer