Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: David Brown Automotive Speedback – Klaar voor de 007-nummerplaat

David Brown Automotive is een nieuw bedrijf dat niet alleen qua naam gretig uit het Aston Martinerfgoed plukt. Deze Speedback is een moderne kopie van de DB5, die cultstatus verwierf in de James Bondfilm ‚Goldfinger’.

David Brown Automotive is opgericht door een David Brown, maar die heeft niets te maken met de beroemde DB-letters van Aston Martin. Voor zijn eerste worp maakt hij gebruik van een Jaguar XKR uit 2006.

Met 510 pk uit de 5.0 V8 met compressor komt die nog straf genoeg voor de dag.

Het hele koetswerk van de XK is ingeruild voor een retrolook die duidelijk verwijst naar de DB5 uit de jaren ‚60. De echte DB5 werd op slechts een duizendtal exemplaren gebouwd en is intussen quasi onbetaalbaar.

Het interieur is verrijkt met hout en fijn leder, allemaal het resultaat van handenarbeid. Dat de prijs hoog ligt, hoeft geen betoog. David Brown wil nog geen prijs noemen, maar hij zal in elk geval onder de 500.000 euro moeten blijven die je tegenwoordig voor echte DB5’s mag rekenen. Nog deze maand beleeft de Speedback zijn debuut op de Top Marques Show in Monaco. (jod/mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer