Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Dacia Sandero – Vijfdeurs hatchback op Logan-basis

Het gamma van Dacia wordt verder uitgebreid met de vijfdeurs hatchback genaamd Sandero. Deze vijfdeurs variant is gebaseerd op hetzelfde platform als de Logan-serie, maar wordt gekenmerkt door een dynamischer design. Vanaf deze zomer staat de Dacia Sandero bij de dealers.

De Logan, Logan MCV, Logan Van en Logan Pick-up werden de afgelopen jaren zeer enthousiast ontvangen. De verkoopcijfers van Dacia werden jaar op jaar verbroken en de productie draait op volle toeren. Dacia richt zich met de Logan-serie op een doelgroep die voornamelijk naar de prijs kijkt wanneer men een auto aanschaft. Het Frans-Roemeense merk heeft daar handig op ingespeeld. De Logan is een nieuwe auto voorzien van Renault´s kennis en expertise en biedt veel ruimte voor een keurige prijs. Dat dat is aangeslagen behoeft geen verder betoog meer.

Een nieuwe stap

Tijd voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis. Met de komst van de vijfdeurs hatchback boekt Dacia namelijk weer een stap vooruit. De auto is dynamischer van vormgeving, oogt ook binnenin vele malen beter en is het eerste model dat het nieuwe logo van Dacia mag dragen. De Sandero is gebaseerd op de gelijknamige Renault die momenteel al in onder meer Zuid-Amerika op de markt is. Die auto is op zijn beurt echter weer gebaseerd op hetzelfde platform als de Logan. Met zijn lengte van 4.02 m, breedte van 1.75 m en wielbasis van 2.59 m moet de Dacia Sandero plaats kunnen bieden aan vijf inzittenden.

Motoren

De Sandero oogt volgens Dacia modern en heeft een frisse uitstraling. Ook het interieur ziet er niet zo achterhaald uit als het interieur van de Logan-modellen. Dacia hoopt hiermee dan ook een iets veeleisender publiek te kunnen aanspreken. Het motorengamma bestaat uit een 1.4 (75 pk), een 1.6 (90 pk) en een 70 en 85 pk sterke variant van de 1.5 dCi-dieselmotor. Op veiligheidsgebied is de auto leverbaar met ABS in combinatie met EBD, Isofix-bevestigingspunten en diverse airbags.

Vanaf juni leverbaar

Vanaf juni zal de Dacia Sandero bij de dealers staan. De prijzen zullen in lijn met de Logan Sedan zijn, maar de details ontbreken op dit moment nog. Tegelijkertijd met de introductie van de Sandero zal ook het nieuwe logo van Dacia debuteren. Volgens de fabrikant straalt dit nieuwe logo nog steeds eenvoud en robuustheid uit, maar wel met een moderner tintje. Datzelfde zal ook voor het design van de nieuwe Logan gaan gelden. Als Dacia die presenteert zal de auto de vertouwde merkwaarden van Dacia combineren met een dynamischer uiterlijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer