Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Dacia Sandero Stepway – Renault Sandero Stepway als Dacia in Europa

Sinds vorig jaar rijdt op de Zuid-Amerikaanse wegen de Renault Sandero Stepway rond. En nu doet de avontuurlijk SUV als Dacia ook Europa aan. Binnenkort staat ‘ie bij de dealers.

De Dacia Sandero Stepway deelt voor 80% zijn onderdelen met de versie die het Renault-embleem draagt. De Renault Sandero Steway is uitsluitend verkrijgbaar in Argentinië en Brazilië en wordt ook het laatste genoemde land gebouwd. Sinds zijn lancering aldaar in oktober 2008 zijn er 2.700 stuks van verkocht. Renault en Dacia verwachten dat dit aantal een flinke sprong omhoog zal maken met een lancering in Europa, omdat het Roemeense merk hier erg populair is. Zo zijn er sinds z´n lancering reeds ruim 60.000 Sandero's Hatchback verkocht.

Op de avontuurlijke toer Zoals gezegd zijn de Sandero's Stepway van beide merken bijna identiek aan elkaar. Dat betekent gelijke buitenmaten en een bagageruimte van 320 liter. Met neergeklapte achterleuningen is een volume van 1.200 beschikbaar. Optisch laat Dacia het avontuurlijke karakter van de Standero Stepway weerklinken in een grotere bodemvrijheid, robuurste voor- en achterbumpers met geïntegreerde bodembeschermers, mistlampen en dakrails. Verder beschikt iedere Dacia Stepway over 16 inch lichtmetalen velgen, mat verchroomde buitenspiegels, deurgrepen en dorpels. In het interieur bepalen specifieke zwarte bekleding met witte stiksels , diverse grijze details de sfeer. Klanten kunnen zonder meerprijs kiezen uit drie exterieurkleuren, namelijk Platinum Grijs, Komeet Grijs en Vuurrood.

Beschikbare motoren Afhankelijk van het land is de Sandero Stepway verkrijgbaar met 1.6 liter benzinemotor die 90 pk en 128 Nm koppel levert, of met 70 pk en 160 Nm sterke dCi-diesel. De motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde 5-bak. Een sprint naar 100 km/h trekt de benzine in 12,4 seconden, terwijl 1.141 kilogram wegende zelfontbrander hier 16,7 seconden over doet. De topsnelheid van beide modellen ligt op 163 en 150 km/. En respectievelijk hebben ze een gemiddeld brandstofverbruik van 7,6 l/100 km en 5,3 l/100 km, in combinatie met een CO2-uitstoot van 180 en 140 g/km.

Uitrustingaanbod Dat Dacia Sandero Stepway ook veilig is, mag blijken uit een ABS met elektronische remkrachtverdeler (EBV), een noodremhulpsysteem en een bestuurders- en passagiersairbag. Er zijn verschillende uitrustingniveaus verkrijgbaar waaronder de Ambiance. Deze beschikt standaard over zaken als centrale vergrendeling, stuurbekrachtiging, een in delen neerklapbare achterbank en mistlampen. Dat klinkt aannemelijk, maar in een prijsklasse waarin de Dacia Sandero Stepway opereert mag dat als luxe gezien worden.

September 2009 De Europese Sandero Stepway werd onlangs gepresenteert tijdens de Barcelona Motor Show en zal gebouwd worden in de productiefaciliteit in Pitesti (Roemenië). Prijzen zijn nog niet bekend, maar wanneer z'n showroomdebuut ergens in september nadert zullen deze vast en zeker volgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer