Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Dacia Logan, Sandero & Stepway – En nu worden ze ook nog eens mooi…

Dacia staat met drie nieuwigheden in Parijs. De Logan, Sandero en Stepway zijn volledig vernieuwd, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

Toen Dacia als merk losgelaten werd in Oost-Europa in 2004, was design wel het laatste argument. Maar nu de constructeur ook bij ons bijzonder succesvol is gebleken, lijkt Dacia zinnens om meer argumenten aan te dragen dan alleen maar de prijs.

Sober

We gaan ze niet als sexy bestempelen, maar de nieuwe lichting Dacia’s toont zich bijzonder volwassen. De grote lichtblokken zouden van een meer luxueuze berline kunnen komen, de lijn is wat vloeiender geworden,… De Dacia’s voor 2013 zijn soberder en willen niet meer uitstralen dan ze kunnen bieden. Maar net door hun succes kan de Roemeense constructeur wat extra bieden voor een zelfde prijs als de concurrentie.

Het belangrijkste pluspunt, naast een design dat wat langer in het geheugen blijft hangen, is een volledig nieuw interieur. We zagen het al in de Dacia Lodgy monovolume, waarvan we u reeds een testverslag brachten. De boordplank straalt beduidend meer kwaliteit uit dan de Dacia’s van de vorige generatie. En wanneer de lijn uit de Lodgy wordt doorgetrokken, speelt het nieuwe interieur ook een rol in de verbeterde geluiddemping. Die liet vroeger wel te wensen over, vooral dan in de dieselversies. Tot slot neemt Dacia ook het infotainmentsysteem uit de Lodgy over. Wie had ooit gedacht in een Dacia over een (TomTom) navigatiesysteem met aanraakscherm te kunnen beschikken? Low cost is er weer wat aangenamer op geworden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer