Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Dacia Duster – Eerste officiële levenstekenen Dacia Duster

Waarom direct het productiemodel vrijgegeven als je ook eerst kunt teasen met een race-uitvoering. Dat zal de gedachte van het Roemeense Dacia geweest zijn bij het uitstippelen van de Duster introductie.

Aan het begin 2009 verrast Dacia ons met een spectaculair studiemodel tijdens de autosalon van Genève. De Duster Concept oogde modern en futuristisch, maar bleek te revolutionair voor het Roemeense bedrijf. Dat bleek al uit een aantal uitgelekte foto's uit de fabriekshallen, maar ook de foto's van de race-uitvoering bevestigen deze vermoedens. De Duster Trophée Andros zal komend seizoen meedoen aan de gelijknamige competitie en wordt bestuurd door Formule 1-legende Alain Prost.

Productie in 2010 Tijdens de wedstrijden in de Tropée Andros heeft Alain Prost de beschikking over een 350 pk sterke V6. Jammer genoeg is deze krachtbron niet in het gewone productiemodel terug te vinden. Consumenten kunnen vermoedelijk kiezen uit een aantal 1.5 dCi dieselmotoren en een 1.6 liter benzinemotor. Meer informatie en de eerste foto's van het productiemodel verwachten wij rond de jaarwisseling.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer