Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Dacia Dokker – Er kan er nog wel eentje bij!

Dacia blijft nieuwe modellen bij de vleet lanceren. Hier is de Dokker, met in zijn zog de Dokker Van.

Elke economische crisis biedt ook nieuwe opportuniteiten. Die bedenking geldt zeker voor Dacia, het budgetmerk van Renault dat een bijzonder sterke start maakte en zijn gamma in ijltempo uitbreidt. Blijkbaar geldt ook in de autosector de Aldi-doctrine: waarom meer betalen, als je voor minder geld een goed product zonder franjes kan bekomen?

Amper is de Lodgy monovolume voorgesteld of de Roemenen komen alweer op de proppen met maar liefst meteen twee nieuwe modellen. Of toch zo goed als. De Dokker is een ludospace of een compacte no-nonsense monovolume, die werd gebouwd op het platform van de Kangoo van moederhuis Renault. Hij biedt plaats aan vijf personen, die makkelijk aan boord raken via één of twee zijdelingse schuifdeuren. Meteen komt er een ook bestelwagenvariante aan, Dokker Van, die het achteraan zonder zitbank en zijruiten stelt. Beide modellen lopen van de band in Tanger (Marokko), waar ook de Lodgy wordt geproduceerd. Over de motorisaties zijn nog geen details bekend, maar naar alle verwachting zullen de bekende 1.6-benzinemotor en de 1.5-turbodiesel de voorwielen aandrijven.

De Dokker en Dokker Van worden in september op het salon van Parijs voorgesteld en zijn het zesde en zevende model in het Dacia-gamma, na de Logan, de Logan MCV, de Sandero, de Duster en de Lodgy. (ADJ)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Dacia

Klik hier en zoek uw occasie Dacia Dokker tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Dacia Dokker, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer