Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Citroën C4 Picasso – Space-van

Extravagant blijft het bepalende designthema, maar deze keer wil de nieuwe Citroën C4 Picasso ook een stuk praktischer voor de dag komen. In plaatsaanbod en verbruik wil hij de trendsetter in zijn segment zijn.

De C4 Picasso is het eerste model dat gebruik maakt van het nieuwe compact-platform van de PSA-groep. We zullen het binnenkort ook leren kennen in de nieuwe Peugeot 308 en de Citroën C4. Het is liefst 140 kilogram lichter dan dat van zijn voorganger, en dankzij de compacte inbouwwijze van de motor en versnellingsbak, is er meer ruimte binnenin.

Hoewel de nieuwe Picasso maar vier cm korter is dan zijn voorganger, is aan de binnenkant net meer ruimte gegroeid. Ook de koffer is toegenomen. Vroeger had je met 500 liter al een degelijke koffer, dat wordt nu 537 liter. Met de achterbank in zijn voorste stand gerold, wordt dat zelfs 630 liter. Dat is een record in zijn klasse.

Geen doosjesdesign

Citroën blijft zijn reputatie als creatief ontwerper trouw. Ook de C4 Picasso is opnieuw geen monovolumedoosje geworden. Vooraan vallen de dubbele lichtblokken op, evenals het laaggeplaatste radiatorrooster. De grote raamoppervlakken uit de vorige Picasso zijn gebleven, terwijl het chroom in de achterste zijstijl wat doet denken aan de DS-lijn. Het centrale instrumentenpaneel is naar een plaats op de middenconsole tussen bestuurder en passagier gebracht. De vaste naaf van het stuur behoort tot de verleden tijd.

Vooral diesel

Citroën schuift vooral dieselmotoren naar voor. Er is een 1.6 HDi met 90 pk, die goed is voor 3,8 l/100 km. De 115 pk-versie van die 1.6 doet nauwelijks slechter met 4,0 liter. Er komt ook een BlueHDI met zo’n 150 pk, die reeds aan de Euro6-uitstootregels voldoet. Een manuele zesbak is de norm, behalve bij de kleine diesels die standaard een geautomatiseerde zesbak krijgen.

Voor het eerst zal je in deze Citroën over een cameraveld kunnen beschikken dat een zicht rondom de auto mogelijk maakt. Hij beschikt over vier camera’s en een computer stelt het blikveld samen dat bij je parkeermanoeuvre past. Dat inparkeren kan hij overigens zelf.

De prijzen zijn nog niet bekend. De C4 Picasso heeft de Renault Scénic, de VW Touran en de Ford C-Max als voornaamste concurrenten. (mg/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Citroen

Klik hier en zoek uw occasie Citroen C4 Picasso tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Citroen C4 Picasso, en een selectie van tweedehandse Citroen’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer