Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Citroën C3 Pluriel – Facelift Citroën C3 Pluriel

De Citroën C3 Pluriel heeft een kleine facelift ondergaan. Zowel het interieur als het exterieur van de C3 Pluriel werd in detail aangepast. Nog voor de zomer staat de vernieuwde C3 Pluriel bij de dealers.

Met de C3 Pluriel heeft Citroën een wat vreemde eend in de bijt. In tegenstelling tot de zeer succesvolle 206 CC en 207 CC van Peugeot heeft de C3 Pluriel nooit een verkooptopper kunnen worden. Zijn typische stoffen dak moest misschien associaties met de 2CV oproepen, maar daarin is Citroën niet geslaagd. Met een kleine facelift hoopt Citroën toch weer wat aandacht op het model te vestigen. Al zullen de verkoopcijfers daardoor niet explosief toenemen.

Minimale wijzigingen

De vernieuwde C3 Pluriel is aan de buitenzijde herkenbaar aan de nieuwe koplampen die voortaan een donkere look hebben gekregen. Aan de voor- en achterzijde zien we grotere Citroën-logo´s en ook de achterlichtunits werden vernieuwd. Tot slot werd ook de grille aangepast. In het interieur zijn de wijzingen evenmin spectaculair te noemen. Wat chromen randjes en voortaan een compleet in zwart uitgevoerd dashboard zijn de belangrijkste wijzigingen.

Motoren en uitrusting

De C3 Pluriel is leverbaar met een 75 pk sterke 1.4i, een 110 pk sterke 1.6 16V en een 70 pk sterke 1.4 HDi-dieselmotor. De standaarduitrusting bestaat onder meer uit cruise control, een gekoeld dashboardkastje, mistlampen, automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers en een audiosysteem met MP3-afspeelmogelijkheid. Nog voor de zomer staat de vernieuwde C3 Pluriel bij de Citroën-dealers. De prijzen zijn nog niet bekend maar zullen weinig afwijken van de huidige prijsstelling.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer