Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Citroën Berlingo & Peugeot Partner Facelift – Opgefrist staat netjes

Een kleine neuscorrectie en iets schonere motoren moeten volstaan om de carrières van de Citroën Berlingo en zijn halfbroer Peugeot Partner te verlengen.

Wie Berlingo zegt, vernoemt meestal Partner in dezelfde adem. Logisch, want beide monovolumes zijn erg verwant, aangezien ze tot PSA behoren dat Citroën en Peugeot groepeert. Als er een vernieuwing op het ene model aankomt, mag je er zeker van zijn dat ook de versie van het zustermerk een update krijgt.

Zo pakken zowel Citroën als Peugeot op het komende salon van Genève uit met een facelift(je) van hun Berlingo en Partner. De ingreep mag nogal letterlijk genomen worden, want vooral het smoelwerk werd onder handen genomen met licht herwerkte lichtblokken, grilles en bumpers. Meteen werd ook nog een pennentrek aan de zijspiegels en de wieldoppen gewijzigd, kreeg de interieuraankleding een andere stofje en daarmee was de kous af. Ça suffit largement!”, moet de directie in Parijs hebben gezegd.

Minder CO2

Minder zichtbaar is het bescheiden sleutelwerk onder de motorkap. Ook de Berlingo en Partner hebben nu uiteraard krachtbronnen die aan de Euro 5-emissienorm voldoen en kregen wat nieuwe technologie aangemeten, zoals een start-stopsysteem, om het verbruik en de uitstoot te reduceren. Zo ziet bijvoorbeeld de 1.6 HDi zijn CO2-uitstoot dalen van 139 gr/km tot 135 g/km. De 1.6 e-HDi met nog meer slimme snufjes aan boord en gekoppeld aan een gerobotiseerde zesversnellingsbak doet zelfs nog beter met een waarde van 125 gr/km CO2. (ADJ)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer