Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Caterham – Nieuwe Caterham wordt online gecreëerd

Caterham Cars laat een nieuw model ontwikkelen: online. En de internetbezoeker mag bepalen hoe de auto eruit komt te zien en over welke techniek het beschikt. Zelfs de naam wordt bepaald door de deelnemer. Er is slechts één voorwaarde: het moet een ‘performance car’ worden.

In samenwerking met Splitwheel.com kunnen bezoekers de meest uiteenlopende suggesties en ideeën aandragen. Caterham en Splitscreen.com claimt dat dit de eerste keer is dat er een geheel nieuw model via internet wordt ontwikkeld door een bundeling van meningen, ideeën en suggesties van de consument. Eenmaal ingelogd kan iedereen voorstellen of concepts indienen. Over ieder aspect van de nieuwe Caterham. Men hoeft geen doorgewinterde ingenieur of designer te zijn. Alle informatie van iedere deelnemer is welkom.

Van idee tot prototype Via forums kan over ieder ingediend voorstel gediscussieerd worden. Vervolgens worden alle ideeën samengebundeld en bekeken waarna over de beste concepts gestemd wordt via een online stemsysteem. In samenspraak met de technici van Caterham Cars wordt bepaald welke elementen het prototypestadium zullen halen. Het nieuwe model moet natuurlijk wel aansluiten bij het huidige en het(eventueel) toekomstige beleid van het Britse merk. Bovendien moet het project realistisch en haalbaar zijn. Nadat Caterham de specificaties van de nieuweling heeft bepaald gaat het zoeken naar de mogelijkheden een studiemodel te bouwen. Het resultaat zou zomaar het nieuwe Caterham model kunnen worden die na 2011 wordt gelanceerd.

Testrijders Zoals gezegd heeft 'Project Splitscreen' slechts één voorwaarde als de haalbaarheid ervan buiten beschouwing wordt gelaten. Alle suggesties moeten gericht zijn op het bouwen van een sportwagen. Het resultaat moet opwindend, spectaculair en uniek zijn om te kunnen meten met de betere sportwagens in de wereld. Als klap op de vuurpijl mogen enkele deelnemers die nauwkeurig bij het project waren betrokken het prototype aan divers testwerk onderwerpen. De mogelijkheden om er mee te kunnen racen bestaat eveneens.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer