Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW Z4 sDrive28i – Allerminst een basismodel

Hij mag dan slechts over 2.0 viercilinder beschikken, de aanduiding 28i verraadt al meteen dat dit niet meteen een basismodelletje van de Z4 is.

Met de nieuwe 28i nemen we afscheid van een klassieker uit het BMW-motorengamma. Geen 3.0 zes-in-lijn meer. Maar niet getreurd, BMW beschikt over een waardig alternatief.

Waar de zes-in-lijn goed was voor 258 pk, moet de nieuwe 2.0 viercilinder turbo met zijn 245 pk nauwelijks onderdoen. Bovendien scoort de nieuwe motor extra punten omdat hij lichter en zuiniger is.

Het precieze verbruikscijfer laat BMW nog niet los. Maar als we weten dat dezelfde motor in de zwaardere en vierwielaangedreven X1 goed is voor 7,9 l/100 km, dan kan de roadster misschien wel ergens tussen 6 en 7 l/100 km eindigen.

Eind 2011

Hoeveel hij juist zal kosten, is nu nog onduidelijk, maar hij duikt dan ook pas tegen het einde van dit jaar op in de catalogi. Hij dient – vooral in de States dan – als testcase om de downsizingtrend verteerbaar te maken bij de BMW-klanten. Want als zelfs roadsterliefhebbers hun zes-in-lijn willen laten vallen voor een viercilinder, dan mogen we ons warmen aan nog een pak andere viercilinders in de andere modellen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer