Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW X5 – Nog straffer uit de hoek

In het najaar lanceert BMW de derde generatie van de X5. Hier al een voorsmaakje van de gloednieuwe SUV uit Beieren, die uiteraard weer met heel wat leuke snufjes én een nieuwe basisversie met achterwielaandrijving uitpakt.

De jongste X5 kreeg de nieuwe huisstijl aangemeten, waarbij meteen de grotere nieren en de langgerektere lichtblokken met bovenaan led-stroken in de neuspartij opvallen. Daarmee lijkt de allroad-BMW een stuk imposanter, ook al zijn de afmetingen amper toegenomen. De restyling is echter meer dan enkel een cosmetische operatie, want door een verfijnde stroomlijn met snufjes als de Air Curtains aan de voorzijde, het Air Breather-systeem en de Aero Blades bij de achterruit heeft het koetswerk van de nieuwe X5 een bijzonder lage luchtweerstandcoëfficiënt (CW 0,31) voor een SUV van deze omvang.

sDrive25d: 5,5 l/100 km!

Samen met een lager gewicht (tot -90 kg), een aangepast motormanagement, een achttrapsautomaat, een start-stopsysteem en de EcoPro-mode konden ook het verbruik en de uitstoot verder teruggedrongen worden. In dat plaatje past ook de lancering van een nieuwe basisversie … met achterwielaandrijving. Deze sDrive25d houdt dus iets minder van ploeteren in de modder, maar functioneert wel erg schoon en zuinig met zijn 218 pk sterke viercilinder turbodiesel, die slechts 5,5 l/100 km verbruikt en daarbij amper 149 g/km CO2 uitstoot.

Deze versie is later ook met de xDrive vierwielaandrijving verkrijgbaar, net zoals de rest van het gamma, dat aanvankelijk uit drie uitvoeringen zal bestaan. Voor dieselrijders zijn er de 30d met 258 pk en de 381 pk sterke M50d M Performance met de triturbodiesel onder de motorkap. De krachtigste variante is de 450 pk sterke 50i die op benzine loopt. Later komen daar naast de 25d ook nog de 40d (313 pk) en de 35i (306 pk) bij.

Het interieur van de X5 werd weer wat ruimer en kreeg eveneens een restyling, waarbij vooral het nieuwe dashboard met het 10,25 inch grote infodisplay opvalt. Handig is dat er nu ook een derde zetelrij verkrijgbaar is en snufjes als de Parking Assistant, die de X5 automatisch parkeert, of de Traffic Jam Assistant, die in files automatisch remt en gasgeeft, het leven de bestuurder weer wat eenvoudiger maken.

BMW stelt de nieuwe X5 in september voor het op het Salon van Frankfurt, kort daarna volgt de lancering in november.

Klik hier voor alle nieuws over het merk BMW X5

Klik hier en zoek uw occasie BMW X5 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van BMW X5, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer