Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW X5 – AC Schnitzer maakt BMW X5 extra sportief

AC Schnitzer heeft de BMW X5 een sportiever tintje meegegeven. Zo is het exterieur voorzien van een bodykit en zien we in het interieur diverse sportieve details. Behalve de optische tuning zien we ook een krachtiger dieselmotor en een op de Nürburgring afgesteld onderstel.

De BMW X5 staat bekend als de sportiefste SUV in zijn segment. BMW spreekt zelf dan ook liever van een Sports Activity Vehicle (SAV). AC Schnitzer tilt het sportieve niveau van de X5 naar een nog hoger plan. Direct in het oog springend is de sportieve voorbumper die ver naar beneden is doorgetrokken. Aan de achterzijde zien we een op de achterbumper gemonteerde skirt en een paar schitterende uitlaatpijpen. Van opzij springen de skirts in het oog, maar ook de 22 inch lichtmetalen wielen mogen gezien worden. Het interieur is niet alleen voorzien van een 3-spaaks sportstuurwiel en een setje aluminium pedalen, maar ook diverse aluminium en carbon elementen benadrukken de sportieve ambiance.

Afstemming op de Nürburgring

De topdiesel van het gamma werd door AC Schnitzer voorzien van een vermogensboost. De 3.0 liter zes-in-lijn dieselmotor levert standaard een vermogen van 235 pk, maar AC Schnitzer weet er 265 pk's uit te persen. Bovendien ligt het koppel op een indrukwekkende 500 Nm. Tot slot werd het onderstel nóg sportiever afgesteld. AC Schnitzer monteert naar wens dan ook een sportonderstel waarbij de afstemming op de Nürburgring heeft plaatsgevonden. Het al sportieve onderstel van de fabrieks-X5 is hierdoor nog dynamischer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer