Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW M3 Coupé E92 – Hamann perfectioneert BMW M3 Coupé (E92)

Hamann Motorsport perfectioneert de BMW M3 Coupé en brengt de auto naar een nog hoger niveau. Sinds 1986 houdt Hamann zich bezig met de tuning van BMW´s en men kan bogen op flink wat ervaring.

Voor de nieuwe M3 Coupé (E92) resulteert dat in motortuning, een aangepast exterieur, een sportonderstel en een aantal interieurmodificaties. Wat motortuning betreft biedt Hamann Motorsport een tweetal fasen aan. Het eerste niveau verhoogt de standaard specificaties van de V8 (420 pk en 400 Nm) met 20 pk en 25 Nm. Dit is mogelijk gemaakt door enkel het motormanagement aan te passen. Bovendien is de snelheidsbegrenzer eruit gehaald en weet de M3 van Hamann de 300 km/h-grens te doorbreken. Wie meer wenst kan kiezen voor de Sportkit HM/M +35. Daarbij zegt de naam al genoeg; de V8 krijgt er 35 pk (en 48 Nm) bij. De snelheidsmeter zal het daardoor niet eerder voor gezien houden dan bij 320 km/h. Eveneens onderdeel van de HM/M +35 kit is een compleet uitlaatsysteem dat het motorgeluid naar ongekende hoogte moet brengen

Bodykit

Geheel in lijn met de motortuning biedt Hamann M3-rijders ook de mogelijkheid om zich nog verder te onderscheiden. De bodykit bestaat onder meer uit een sportieve voorspoiler die geheel in lijn is ontworpen met de Hamann achterspoiler en achterbumper. De optische link tussen de voor- en achterwielen wordt dankzij de zijskirts compleet gemaakt.

Lichtmetalen wielen

De wielkasten kunnen volledig worden opgevuld met 19 of 20 inch lichtmetalen wielen. Naast de bekende Anniversary I & II en de Black Line lichtmetalen wielen biedt Hamann speciaal voor de nieuwe M3 Coupé ook velgen aan met de naam Edition Race. Deze velgen bestaan uit drie delen en zijn leverbaar in combinatie met 245/30 banden vóór en 295/25 banden achter. Om de wielkasten volledig op te vullen is het optionele sportonderstel goed voor een verlaging van maximaal 40 mm. Een high performance remsysteem met remschijven van maar liefst 405 x 34 mm vóór en 380 x 28 mm achter moeten voor overweldigend remmend vermogen zorgen.

Interieur met aluminium en carbon

Om het plaatje compleet te maken levert Hamann tal van sportieve accessoires voor het interieur. Geheel volgens de hedendaagse trend overheersen aluminium en carbon. Denk hierbij aan tal van handremhendels, verschillende soorten versnellingspoken en sportpedalen. Maar ook carbon inleg op het dashboard en speciale leren bekleding van de stoelen staat op de optielijst.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer