Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW 6-serie Gran Coupé – BMW’s vierdeurs coupé is een feit

BMW speelt al een hele tijd met het plan om een eigen rivaal te bouwen die weerwerk kan bieden tegen de Mercedes CLS en de Audi A7. Hier is hij: de 6-serie Gran Coupé, een vierdeurs coupé.

Wie de interieurfoto van de 6 Gran Coupé bekijkt, merkt meteen dat BMW niet alleen zijn pijlen richt op Mercedes, maar bijvoorbeeld ook op Porsches Panamera. Door meer de luxekaart te trekken, positioneert hij zich boven de 6-serie coupé en de cabrio.

Optisch blijft hij nochtans dicht bij de 6 coupé aanleunen. Daarmee ziet de 5 meter lange klepper er toch nog elegant uit. Ten opzichte van de coupé heeft de Gran Coupé een 11,3 cm langere wielbasis. Die extra ruimte is nodig om de achterdeuren een plaats te geven. Ze bieden toegang tot een achterbank waar plaats is voor 2 personen. De achterbank kan worden platgelegd, waardoor het koffervolume kan stijgen van 460 liter naar 1.265 liter.

Met diesel

Net als de 6 coupe beschikt ook de Gran Coupe over een gamma dat bestaat uit 2 benzinemotoren en 2 diesels. De 650i V8 benzine is de meest potente, met 450 pk, 43 pk meer dan hij in de in de coupé en in de 5-serie geeft. De 640i is goed voor 320 pk. De 640d zescilinder is eveneens een flinke jongen, met zijn 313 pk. Alle beschikken over een achttrapsautomaat, vierwielaandrijving behoort tot de opties. De diesel haalt 100 in 5,4 seconden, terwijl hij volgens BMW genoeg heeft aan gemiddeld 5,5 l/100 km. De topsnelheid is in alle gevallen begrensd bij 250 km/u.

Luxe-opties

Dynamisch instelbaar chassis, led-lichten, elektrisch verstelbare stoelen en dual zone airco behoren tot de standaarduitrusting. In optie kunnen daar nog onder meer een parkeerassistent bij, Bang&Olufsen high end audiosysteem, head up-display en natuurlijk een M-sportpakket bij worden besteld.

De 6 Gran Coupé gaat officieel in première op het Salon van Genève in maart. Net voor de zomer is de marktintroductie gepland. Prijzen geeft BMW nog niet vrij.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer