Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW 4-serie – Te mooi om een 3 te zijn

Wel, het gaat een vaart bij BMW. Met de aangekondigde 2 en nu deze 4, blijven er niet veel nummers meer over tussen 1 en 10 die nog niet zijn ingenomen door BMW. Hier is dus de 4.

De 4, dat zouden we vroeger de 3-serie cabrio en coupé hebben genoemd. Maar nu volgt BMW dus het voorbeeld van Audi en koppelt ze los. Dat ze er aan kwamen, liet BMW al zien met concept coupé studie begin dit jaar.

De 4 wil meer zijn dan een 3-serie met twee deuren. Hij houdt wel de korte overhangen die zo typisch zijn voor de coupés van het merk. Ook de lange motorkap is een blijver. Maar meer nog dan bij een 3 coupé, benadrukt BMW in de 4-serie de breedte.

Sportief karakter

Vooraan blijven de familiebanden met de 3-serie het best behouden. Toch zijn ook hier de luchtopeningen gewijzigd en staan de niertjes wat meer naar voor gekanteld. Meer sport dus, wat ook benadrukt wordt in de zijdeuren zonder middenstijl.

Het interieur stamt dan weer wel volledig uit de 3-serie. Het verschil is de gordelaanreikarm, specifiek voor de coupé. De coupé is overigens een strikte vierzitter, waar elk zijn kuipje heeft. De koffer beschikt met 445 liter over flink wat volume.

M-Sport

Net als bij de limousine en de break vinden we ook bij de coupé drie reeksen terug: Sport, Luxury en Modern. Bovendien kan al een M-Sportpakket worden besteld. Dat heeft ook een strakker ingesteld onderstel. Wel zijn in de coupé meer opties beschikbaar en ook nieuwe onlinediensten.

Bij de motoren zien we weinig verrassingen. Er is een 420i met 184 pk, en een 428i (ook een 2.0) met 245 pk. Die haalt 250 km/u en sprint naar 100 in 5,9 seconden. De 435i doet een halve seconde sneller, maar is dan ook de enige zes-in-lijn. Hij heeft 306 pk, maar verbruikt officieel toch slechts 7,4 l/100 km.

Diesel

Naast de benzinemotoren biedt BMW ook een 420d, 430d en 435d aan. Daarbij ligt het vermogen respectievelijk op 184 pk, 258 pk en 313 pk. Standaard krijgen ze een manuele zesbak, maar een achttrapsautomaat is mogelijk als optie. De topdiesel komt standaard met vierwielaandrijving.

Alle modellen krijgen start/stop, en nu ook een zeilfunctie die de auto laat uitbollen tussen 160 km/u en 50 km/u. Van zodra de voet van het gas gaat, bolt de auto dan ontkoppeld uit. Wanneer we ons juist mogen verwachten aan de 4-serie coupé, is nog niet duidelijk. Evenmin als zijn prijs.

Klik hier voor alle nieuws over het merk BMW

Klik hier en zoek uw occasie BMW Reeks 4 Quatro tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van BMW Reeks 4, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer