Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW 4-serie Gran Coupé – De mooiste 3-serie is een 4-serie

Er is de BMW 3-serie, de Touring, de GT, de 4-serie Coupé, de cabrio. En nu is er dus ook de 4-serie Gran Coupé, al komt het finaal allemaal neer op variaties van de 3-serie. Maar wel een hele mooie, die laatste.

Een gewone BMW 3-serie, dat is tegenwoordig moeilijk te vinden. De constructeur diversifieerde zijn gamma. In het kort komt het er op neer dat de afgeleiden van de berline (Touring en GT) als 3-serie door het leven. De Coupé en zijn varianten doen het als 4-serie. Dan hebben we het naast de coupé ook over de cabrio en nu dus de Gran Coupé, een vierdeurs coupé zoals de 6-serie er ook èèn heeft. Helemaal nieuw zal deze 4-serie Gran Coupé voor sommigen niet zijn, want hij stond op het Autosalon van Brussel in de black box van BMW op de stand. Alleen was deze wel echt geheim.

Afmetingen

Een blik op de technische fiche geeft ons meer inzicht in wat deze Gran Coupé precies wil zijn. Hij neemt dezelfde wielbasis over als de andere BMW’s van de 4-serie. En dus niet de 11 cm langere wielbasis van bijvoorbeeld de 3-serie GT. Lengte (4.638 mm) en breedte (1.825 mm) zijn dezelfde als de tweedeurs Coupé, maar dankzij de twee extra deuren kan de 4-serie Gran Coupé de inzittenden achteraan toch 27 mm meer hoofdruimte bieden. De koffer is 35 liter ruimer, voor een totaal van 480 liter. Dat is maar 10 liter minder dan de Touring.

Look

Over het uiterlijk gaan we niet discussiëren. De BMW 4-serie Gran Coupé ziet er statig en knap uit. De lang golvende daklijn zit hem als gegoten, en dankzij korte overhangen en een lange motorkap behoudt hij zijn dynamische uitstraling. Zoals wel vaker bij BMW coupés, moeten de zijruiten het zonder stijlen doen. Zelfs achteraan. We zijn benieuwd welke gevolgen dat heeft voor de rijgeluiden.

Stijfheid

BMW stelt dat de Gran Coupé de rijdynamiek en de stijfheid van de tweedeurs coupé evenaart. Daarvoor zijn op strategische plaatsen verstevigingen aangebracht. Wel moest ook de ophanging herzien om om te gaan met het gestegen gewicht: + 60 kilogram.

Motoren

Bij de lancering laat BMW de 4-serie Gran Coupé opdraven met vijf motoropties: 318d (143 pk) en 420d (184 pk) bij de diesels, 420i (184i), 428i (245 pk) en de sublieme 435i (306 pk) bij de benzinemotoren. Een manuele zesbak is de standaardkeuze, een achttrapsautomaat met schakelknoppen achter het stuur behoort tot de opties. De 428i en de 420d zullen meteen beschikbaar zijn met de X-drive vierwielaandrijving. De zescilinder diesels in de 430d en de 435d komen er tegen de zomer aan. De prijzen zijn nog niet bekend, maar er wordt gesproken van een supplement van 3.000 euro bovenop de prijs van een 4-serie Coupé.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer