Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: BMW 2-serie Cabrio – Terug naar stoffen dak

BMW heeft een nieuw lid van de 2-familie klaar. De cabrio is gebaseerd op de 2-serie coupé. Maar in tegenstelling tot de 4-serie krijgt hij wel een stoffen vouwdak. Je moet wel op minstens 35.000 euro rekenen.

BMW stelt de 2-serie cabrio voor in Parijs, begin oktober. De opvolger van de 1-serie cabrio behoudt de koffer van de 2-serie coupé, maar over de vier zitplaatsen neemt een stoffen vouwdak plaats. Dat kan je bestellen in zwart, antraciet of bruin. Het is elektronisch bediend en klapt in 20 seconden in en uit. Dat kan zelfs rijdend, tot 50 km/u.

Minstens 184 pk

BMW laat zich inspireren door de motoren uit de 2-serie coupé, maar kiest slechts voor één diesel in plaats van drie. De 220d komt met 190 pk en drinkt volgens BMW 4,1 l/100 km. De benzineversies zijn dorstiger. Daar begint BMW met de 220i met viercilinder turbo met 184 pk. Daarboven komt de 2.0 viercilinder turbo als 228i met 245 pk. De M235i met zescilinder turbo met 326 pk vormt de voorlopige topper. Die kan je bovendien in de optielijst voorzien van een mechanisch sperdifferentieel, waar de andere een elektronische variant tussen de achterwielen kunnen krijgen.

Standaard komt hij met airco en radio/cd. Tegen meerprijs is er hitte reflecterend leder en een navigatiesysteem dat automatische online-updates ontvangt. BMW maakt nog geen prijzen  bekend, maar we gaan uit van minstens 35.000 euro voor de basisversie. (mg/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer