Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Bentley Zagato GTZ – Uitgelekt: Bentley Zagato GTZ in Genève

In Genève presenteert Zagato een op de Bentley Continental GT Speed gebaseerde supercar. De auto is door de Italiaanse ontwerpstudio voorzien van een eigen gezicht en een kenmerkende achterzijde. Wat een grote primeur had moeten worden tijdens de persdagen is inmiddels geen geheim meer.

De Italiaanse carrosseriebouwer en designstudio Zagato zal in Genève wederom een unieke auto presenteren. De auto is gebaseerd op een bekend sportauto en daarmee is Zagato goed bekend. Het is namelijk niet voor het eerst dat een dergelijk concept wordt gepresenteerd. Zo presenteerde Zagato eerder al de Ferrari 575GTZ, een exclusieve Ferrari die in opdracht van een Japanse klant werd ontwikkeld. Bovendien stond Zagato garant voor het design van de Spyker C12 Zagato en heeft het bedrijf al diverse Aston Martin´s naar eigen hand vormgegeven. Meest recent is behalve de samenwerking met Bentley ook de hergeboorte van Diatto, een merk dat tientallen jaren geleden ten onder ging.

Zagato-handtekening

In Genève is het de Continental GT Speed die een Zagato-behandeling gekregen heeft. Altijd kenmerkend voor de Italiaanse ontwerper is de achterzijde. De vorm van de achterlichtunits en ook de typische vorm van de achterruit en de kofferbak dragen zijn handtekening.

Meer informatie in Genève

Op de Autosalon van Genève zal de auto officieel worden gepresenteerd. Meer informatie zal dan ook bekend worden gemaakt evenals uitgebreide beeldmateriaal.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer