Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Bentley Flying Spur – 2,5 ton pure luxe

De Britse limousine verliest een deel van zijn naam, maar compenseert dat meer luxe en snufjes aan boord.

Na een carrière van acht jaar wordt begin maart op het Salon van Genève de tweede generatie van de Bentley Flying Spur voorgesteld. Continental werd dus in de naam geschrapt om het onderscheid met de gelijknamige coupé en cabriolet duidelijker te maken en zo nog meer de nadruk te leggen op de verfijnde eigenschappen van deze limousine. Het is dan ook geen toeval dat de hertekende koetswerklijnen, met vooral de rechter opstaande radiatorgrille, iets meer neigen naar de contouren van grote broer Mulsanne.

Multimedia

Zoals het voor een exclusieve limousine past, ging bij de ontwikkeling van de Flying Spur vooral aandacht uit naar luxe en verfijning aan boord. Het design en de aankleding van het interieur is compleet nieuw en maakt gebruik van de beste materialen en de nieuwste snufjes. Zo gebeurt de bediening van de boordfuncties en navigatie voortaan via een aanraakscherm en is er een Multi Media Specification verkrijgbaar met internetconnectie en 10” beeldschermen achteraan, waardoor de Flying Spur naar keuze een mobiel kantoor, filmzaal of discotheek wordt met de 1.100 Watt sterke hifi. Even belangrijk is dat de geluidsisolatie en het veercomfort aanzienlijk verbeterd werden om de reputatie van deze Bentley als salon op wielen hoog te houden.

Vlot tempo

Ondanks een afslankkuur van een goede 50 kg, zet de vierwielaangedreven Flying Spur nog steeds 2,5 ton op de weegschaal, maar dat is geen belemmering om er een vlot tempo op na te houden. Onder de motorkap zit voortaan de W12 in ‘Speed spec’ met een vermogen 625 pk en 800 Nm, waarmee een sprintje van 0 tot 100 km/u in 4,6 sec. en een top van 322 km/u moeiteloos worden bereikt. Het prijskaartje van Bentley Flying Spur is nog niet bekend, maar zal zeker meer dan 200.000 euro bedragen.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Bentley

Klik hier en zoek uw occasie Bentley Flying Spur tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Bentley Flying Spur, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer