Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Bentley Continental GTC Speed – Heerlijk snel

Na de coupé krijgt nu ook de cabrio Bentley Continental GT een Speed-behandeling. Dat betekent dat een top van 325 km/u mogelijk is. Hij viert zijn première in Detroit.

De twaalfcilindermotor uit de Continental GTC legt de basis. De 6.0 turbobenzine ziet zijn vermogen met 50 pk klimmen tot 625 pk. Ook het koppel gaat met 100 Nm de hoogte in tot 800 Nm. De vier wielen worden bediend via een achttrapsautomaat, terwijl het standaardmodel het met een zestrapsbak moet doen. In 4,4 seconden haalt hij 100 en de top is op 325 km/u vastgelegd.

De Speed is zo 0,4 seconden sneller in de sprint dan de gewone W12-versie. Die haalt ook ‘slechts’ een top van 314 km/u. Door de nieuwe automaat en het verlaagde koetswerk, blijkt de Speed ook minder dorstig. 1,6 l/100 km meer bepaald, al kom je dan nog uit op een gemiddelde van 14,9 l/100 km.

Details

Je moet al een kenner zijn om de Speed te kunnen onderscheiden. Hij krijgt 21 duims-wielen, donkere chroomranden aan de grille en de bumpers en in het interieur zijn donkere aluminiumdelen ingewerkt die doen denken aan de Bentleys uit de jaren ’20.

De prijs is nog niet bekend, maar moet in de buurt liggen van 225.000 euro. (sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Bentley

Klik hier en zoek uw occasie Bentley Continental tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Bentley Continental, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer