Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Bentley Bentayga – De vriend van de emir

Bentley’s eerste SUV is klaar, en zoals beloofd is de Bentayga vooral een verhaal van superlatieven. In het Midden-Oosten dumpen ze de bestelbonnen als strooibriefjes.

We keken in spanning uit naar de eerste beelden van de Bentayga. Herinner u hoe de eerste concept, de EXP 9 F, compleet de mist in ging en overal op boegeroep werd onthaald. Bij Bentley is de boodschap aangekomen, en is er hard gewerkt om de punten van kritiek aan te pakken. Is de Bentayga een fijne prinses? Neen, maar het is minder erg dan we gevreesd hadden. Bovendien willen we hem ook eens in het echt zien voor we een oordeel vellen, dat maakt vaak ook nog een heel verschil

Mulsanne voor de duinen

Dit is een über-Bentley, en hij zal zijn eigenaar dus kunnen overstelpen met luxueuze opties, als waren het de sprookjes van 1.001 nacht. Alles is mogelijk, alles is handgemaakt en er lijkt maar geen einde aan de lijst te komen. Bentley heeft zelfs een aparte accesoirelijst opgemaakt voor de Bentayga, met de meest classy pic-nicset ter wereld in de koffer. De Bentley Bentayga wordt ongetwijfeld de meest luxueuze SUV ter wereld, tenminste: tot Rolls Royce zijn huiswerk klaar heeft.

2,4 ton, 0-100 in 4,1 seconden

Vergeet wat je weet over SUV’s, de Bentayga zet nieuwe bakens uit. Deze 2,4 tonner haalt 100 in 4,1 seconden, wat hem quasi even snel maakt als een nieuwe Porsche 911… met turbo. De Bentley SUV haalt bovendien een top van 301 km/u. Porsche mag op zoek naar een antwoord met de Cayenne.

Om die cijfers te halen, maakt Bentley gebruik van de 6.0 W12 biturbo met 600 pk en 920 Nm. Hij zal ook de dorstigste SUV ter wereld zijn. Een reputatie waar Bentley ook meteen iets aan wil doen. Zo meldt het merk dat er een hybride versie op komst is, maar ook – de horror – diesel.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar ze zijn ook irrelevant voor wie zich een Bentley kan permitteren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer