Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Audi S1 en S1 Sportback – Snelle gasten uit Brussel

De kleine uit Vorst krijgt een dopingkuur. Audi presenteert de S1 en de S1 Sportback, met 231 pk en 370 Nm. Dat gaat vooruit.

Xenonlichten, nieuwe led-achterlichten, scherpere voor- en achterbumpers, wielkastverbreders, vier (!) uitlaten en een dakspoiler. Jawel hoor, ook u zal de S1 van de andere A1’s kunnen onderscheiden.

Sportiever onderstel

Standaard krijgt hij al velgen met een maatje 17 mee, dat kan 18-duim worden in optie. De 310 mm-schijven vooraan en de rode remzadels zorgen voor stopkracht. Volgens Audi is ook nog aan de setup van het onderstel geknutseld, om hem sportiever te maken. De elektromechanische stuurbekrachtiging kreeg eveneens aangepaste software. Achteraan heeft hij een multilinkas.

Vierwielaandrijving

Ja, hij wordt op de vier wielen aangedreven, maar het gaat hier niet om permanente quattro aandrijving. De achterwielen krijgen alleen meer koppel wanneer de voorwielen grip verliezen. Nu, met een 2.0 TFSI die 231 pk en 370 Nm op de tabellen tovert, kan dat wel eens gebeuren. Audi geeft een sprint tot 100 in 5,8 seconden op. De S1 Sportback doet er een tiende langer over. Oh ja, en hij haalt 250 km/u.

De binnenkant is voornamelijk zwart, met enkele gekleurde accenten. Goedkoop belooft hij alleszins niet te worden. In Duitsland kost hij net geen 30.000 euro. Benieuwd wat het bij ons wordt, in het tweede kwartaal van 2014. Wel belooft Audi al een uitgebreide standaarduitrusting. (mh)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer