Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Audi RS5 – Straf spul

Geen turbo, geen downsizing, maar een good old V8 met 450 pk. Audi neemt geen risico’s in zijn poging om de BMW M3 te vloeren. Want dat is waar het hem deze RS5 om gaat.

En toch. Audi geeft een gemiddeld verbruik op van 10,8 l/100 km, een verbazend goed cijfer voor een 4.2 V8. Het ligt 1,3 liter onder dat van de S5 met dezelfde motor, maar minder vermogen. En het is nog 0,4 liter minder dan de met start/stop uitgeruste BMW M3. Eén-nul, aan de pomp.

Nochtans moet de RS5 het (nog) zonder start/stop doen. Wel beschikt de snelle Audi over rechtstreekse benzine-inspuiting, en de motor is herbekeken om minder wrijving te ontwikkelen. Ook de 7-traps dubbele koppelingsbak (S Tronic) drukt het verbruik.

Begrensd

Tegen de klok is de vierwielaangedreven Audi even snel als de M3. Die is 60 kilogram lichter, maar moet het ook met 30 pk minder stellen. Dankzij zijn launch control haalt de RS5 100 km/u in 4,6 seconden en 250 km/u snel. Die topsnelheid is begrensd, en kan op verzoek worden opgetrokken naar 280 km/u.

Opklapspoiler

Uiterlijk kan je de RS5 van de S5 onderscheiden door zijn gewelfde wielkasten, een unieke velgenset, een hemelse soundtrack uit de dubbele uitlaten en een spoiler die openklapt bij 120 km/u. We krijgen hem voor het eerst te zien in Genève, en nog dit voorjaar moet hij bij de dealer staan. Naar de prijzen is het nog gissen, maar hou zou in Duitsland wel duurder uitvallen dan de M3.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer