Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Audi A8 – Techneut

Van vorm mag de nieuwe Audi A8 dan zeer conservatief zijn, onderhuids is hij een vernieuwend techno-monster. Een overzicht:

Navigatie via satellietfoto: het MMI-infotainment systeem scheert opnieuw hoge toppen. De bediening verloopt via een touchpad, dat cijfers en letters herkent die je met je vinger ‘tekent’. Het 8 inch-scherm is dus geen touch screen. En op dat scherm kan je via satellietfoto’s de weg zoeken, dankzij een samenwerking met Google. Via GPRS maakt de A8 langs de boordtelefoon verbinding met het internet en kunnen gegevens van het net worden geplukt.

Infraroodcamera: Een infraroodcamera helpt je ’s nachts makkelijker mensen of dieren op een donkere weg te onderscheiden.

ACC: De Adaptive Cruise Control werkt tussen 0 en 250 km/u. Naast sensoren die het verkeer tot op 220 meter afstand detecteren, beschikt de A8 aan de achteruitkijkspiegel in het interieur over een camera die de voorliggers filmt en analyseert. Zo herkent de auto al een auto die pinkt en calculeert hij al een vertraging in nog voor de remlichten aan gaan.

CO2 van een A6: De nieuwe 3.0 TDI (204 pk) is goed voor een CO2-uitstoot van 159 gr/km, te vergelijken met de uitstoot op dit moment van een Audi A6... 2.0 TDI.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer