Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Aston Martin Vantage N430 – Racepak

Het groen met geel is een gevreesde combinatie op de racecircuits. Met de Vantage N430 brengt Aston Martin die kleuren ook naar de weg. Het effect blijft hetzelfde.

Het kleurenspel maakt hem zo opzichtig als een vuursalamander, maar laat dat ook net de bedoeling zijn van Aston Martin. Hij is overigens niet alleen als Coupé te bestellen, maar ook in roadstervorm. Er is ook keuze uit ofwel een manuele zesbak of een sequentiële zeventraps.

De N430 is gebaseerd op de Aston Martin Vantage S. Hij haalt identieke prestaties uit de 4.7 liter grote V8. Bij 7.000 opm tovert die 436 pk tevoorschijn. De motor zit achter de vooras ingebouwd, terwijl de versnellingsbak tussen de achterwielen plaatsneemt. Dit geeft een betere gewichtsverdeling en dus een betere wegligging. Door wat meer carbon en kevlar en lichtere wielen wist Aston nog 20 kilogram uit te sparen, maar rechtuit en in top (4,8 seconden en 305 km/u) is hij even snel. De winst komt er op bochtig parcours. De aërodynamica en de remmen zijn volgens Aston wel beter.

Magnesium

Het contrast van de twee kleuren is aan de binnenkant doorgetrokken. Het stuur en de stoelen zijn met leder/alcantara overtrokken. De Speedshift automaat krijgt zijn schakellepels aan het stuur in magnesiumuitvoering.

In september lanceert Aston dit kleine monster, dat 115.000 euro moet kosten in coupévorm en 127.000 euro voor wie dakloos wil rijden. De sequentiële bak is een meerprijs van 5.500 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer