Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Aston Martin V12 Zagato – Italiaans flegma

De Italiaanse carrossier – artiest past eigenlijk beter – Zagato heeft een nieuw kunststuk klaar: een herwerkte Aston Martin Vantage. De oplage zal hoe dan ook beperkt zijn.

De Aston Martin V12 Zagato is voorgesteld tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan het Comomeer in Italië. Het koetswerk van de Vantage is volledig hertekend, en krijgt een meer retrodesign. Het is zoeken naar zijn Aston-roots, wiens elegante sportpak ingeruild is voor een gespierder design.

Vooraan vallen de enorme luchtopeningen op voorbij de wielkasten, terwijl bovenaan het typische Zagato-bubbeldak met de aandacht aan de haal gaat. Een spoiler heeft hij niet, de neerwaartse druk wordt opgewerkt via de diffuser achteraan.

In productie in 2012

Al in 2012 wil Zagato dit model in de verkoop nemen. Er zullen nog enkele kleine wijzigingen aan het design plaatsgrijpen. Onder de motorkap blijft alles bij het oude, wat wil zeggen een V12 benzine met 512 pk. Over de prijs laat Zagato zich nog niet uit, maar wie denkt dat hij er met minder dan 200.000 euro zal komen, moeten we ontgoochelen.

De samenwerking tussen Aston Martin en Zagato gaat al terug tot de jaren ’60 met de DB4 Zagato. Later volgde een V8 Vantage Zagato, zowel in coupévorm als een cabrio. En ook van de DB7 kwam in 2003 een Zagato-variant. Allen zeer exclusief en instant klassiekers, een lot dat vast de nieuwe V12 Zagato beschoren lijkt. (mh)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer