Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Aston Martin Rapide S – Snellere vierdeurs

Met de nieuwe Maserati Quattroporte en de succesvolle Porsche Panamera, kon Aston Martin niet achterblijven.

In Genève laat het merk zijn ambitie blijken met de vernieuwde Rapide. Met de Rapide S is bovendien een krachtiger versie al meteen klaar ook. De vernieuwde Rapide herken je aan het grotere radiatorrooster in de snuit, zonder onderbreking. Hij krijgt ook een bredere spoilerlip. Het regelbare onderstel moet meer dynamiek aan de vierdeurs Rapide S geven, terwijl achteraan een hogere spoilerlip voor meer neerwaartse kracht zorgt.

Die kan van pas komen, want na een motorupdate komt de 6.0 V12-motor nu uit op 558 pk, wat 81 pk meer is dan voorheen. Het maximum koppel klimt met 20 procent naar 620 Nm. Daarmee staat hij in 4,9 seconden aan 100, wat een verbetering is met 0,3 seconden. Zijn top bedraagt nu 306 km/u, wat 11 km/u meer is dan voorheen. De prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen in de buurt van 200.000 euro schommelen. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer