Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Aston Martin Rapide Jet 2+2 by Bertone – Op maat gemaakt

Alles komt terug. De 'carrozzeria's' die begin deze eeuw koetswerken op maat maakten, zijn weer helemaal terug. Zoals voor deze ene gefortuneerde klant die een Aston Martin Rapide met wat meer koffer wilde. Helaas, zo is er maar één.

Pininfarina, Zagato, Touring en Bertone waren vroeger allemaal beroemd als koetswerkbouwers, en lijken nu opnieuw helemaal in de mode. Er komen steeds meer 'one offs', in die mate dat bijvoorbeeld Ferrari zelf heeft beslist om dergelijke lucratieve opdrachten in eigen huis te proberen houden. Zoals eerder, toen Eric Clapton kwam aankloppen met de vraag om een gepersonaliseerde 458 Italia.

Ook de Aston Martin die u hier ziet, is zo ontstaan. Hij kwam er op vraag van een rijke verzamelaar, die Bertone onder de arm nam. Het project kreeg de goedkeuring van Aston Martin. Als uitgangspunt is de huidige Rapide gebruikt en niet de facelift die binnenkort debuteert. De Jet heeft daardoor ook de V12 5.9 met 470 pk in plaats van de nieuwe V12 met 550 pk.

Er zijn zichtbare aanpassingen gebeurd, met achteraan de verbrede dakstijlen, extra zijruit en andere kofferklep. Maar ook vooraan is Bertone zijn gang gegaan, met zijdelingse ventilatieopeningen die doorlopen in het silhouet.

Vanzelfsprekend kreeg ook het interieur een nieuwe look aangemeten, volgens de wensen van de eigenaar. Om de praktische kant van zijn break-statuut in te vullen, kan de achterbank worden neergeklapt. Al zien we hem nog niet zo snel aan de Brico of Ikea opduiken.

60 jaar

De Jet 2+2 betekent ook de beloning voor 60 jaar samenwerking tussen Aston en Bertone. Het begon allemaal met unieke exemplaren van de DB4/2 en de DB4/2 cabriolet. Sindsdien heeft Bertone enkele sublieme 'shooting brakes' ontwikkeld voor Aston Martin.

Deze Aston Martin mag dan ruimer zijn en meer bagage kunnen slikken dan een gewone Rapide, maar omdat er slechts één exemplaar bestaat zal hij nooit een bedreiging vormen voor de verkoop van de Ferrari FF, de Porsche Panamera Sport Turismo en de Mercedes CLS Shooting Brake. Je kan de zucht van verluchting in Maranello en Stuttgart horen tot hier.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer