Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Aston Martin Cygnet – Aston Martin iQ in de maak

Groot nieuws uit Engeland. Aston Martin gaat vreemd. Het Britse merk is bezig met het ontwikkelen van een luxe stadsauto op basis van de Toyota iQ. Maak kennis met de Cygnet!

Aston Martin is druk bezig aan een nieuwe auto. Dit keer geen elegante sportwagen met minstens acht cilinders onder een lange motorkap, maar een compacte stadsauto. Als basis dient de Toyota iQ. Natuurlijk zal het niet de bedoeling van Aston Martin zijn om een 'gewone' stadsauto te maken. De makers willen namelijk met deze Aston Martin iQ dé exclusieve oplossing bieden om in luxe en stijl de stad te ontdekken.

DBS meets Cygnet Aston Martin heeft nog veel werk te verrichten voordat het compacte model de straten kan sieren. Maar mocht de auto vermarkt gaan worden dan heeft het Britse merk werkelijk een uniek aanbod in huis. Welke fabrikant verkoopt onder zijn eigen merknaam nu (sport)auto´s van de bovenste plank en kan ook een auto aan de ´onderkant´ (het model zal wel niet goedkoop worden) aanbieden.

Slimme truc Wij hebben zo onze bedenkingen bij de komst van zo´n compacte Aston Martin. Zou het merk hier bezig zijn met een uniek concept of is de 'Aston Martin iQ' een slimme truc? Door de Toyota iQ in productie te brengen als zijnde een Aston Martin Cygnet kan het merk relatief eenvoudig aan de toekomstig vereisde gemiddelde emissie-eisen per fabikant voldoen. Een interessant ontwikkeling dus.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer