Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Alfa Romeo Mi.To – Uitgelekt: Alfa Romeo Mi.To

Dit zijn de allereerste foto´s van de Alfa Romeo Mi To. De kleine Alfa komt in september op de markt en is gebaseerd op het platform van de Fiat Grande Punto. Met de Mi.To opent Alfa Romeo de aanval op de Mini en de op stapel staande Audi A1.

Mito is het Italiaanse woord voor mythe, en dat is geheel toepasselijk bij dit nieuwe model. Rond de naamstelling van de kleine Alfa is namelijk een hele geruchtenstroom geweest. Junior, Furiosa en Mito hebben onder meer de revue gepasseerd. Bovendien was zijn komst wel bevestigd, maar van een levensteken ontbrak lange tijd elk teken. Eindelijk presenteert Alfa Romeo binnenkort het model officieel en deze foto´s zijn inmiddels uitgelekt. Op de kentekenplaat is duidelijk te zien dat de auto Mi.To gaat heten. Dat staat voor een samentrekking van Milaan (Alfa´s thuisbasis) en Torino (Fiat´s thuisbasis).

Benzine- en dieselmotoren

De Mi.To is gebaseerd op de Fiat Grande Punto en deelt dan ook veel van zijn techniek met dit model. Het motorengamma bestaat uit diverse benzine- en dieselkrachtbronnen met vermogens van 95 tot 230 pk. Zoals gezegd wil Alfa Romeo met dit model de concurrentie aangaan met Mini en binnen afzienbare tijd ook met Audi (A1).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer