Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Abt AS3 – Abt maakt A3 nog sportiever

De Audi A3, van zichzelf al een dynamisch ogende auto, wordt door Abt Sportline nu nog sportiever neergezet. Na de volledige kuur gaat de Audi als AS3 door het leven.

De metamorfose bestaat, naast het upgraden van het koetswerk middels een voor- en achterspoiler, grille, zij-skirts en een uitlaatsysteem met een viertal eindpijpen, uit een verlagingkit (35 mm) en een set lichtmetalen wielen. Er is keus uit de types AR of BR met een diameter van 18 of 19 inch. En voor de goede orde raadt Abt hun eigen sportveren aan. Die zijn stugger dan de standaard exemplaren en verbeteren naar eigen zeggen de wegligging en de handling van de auto. Remmerij met schijven van 345 mm worden eveneens aanbevolen.

Krachtbehandeling Volgens Abt kan de Audi A3 bovenstaande aanbevelingen wel gebruiken wanneer de motor een behandeling van hun ondergaat. Nu valt dat wel mee, maar men moet toch wat om het productassortiment aan te prijzen. Hoe dan ook, het vermogen van de benzinemotoren 1.4 TSI en 1.8 TSI gaan na de motorupgrade naar een hoogte van respectievelijk 160 en 210 pk. Affabriek leveren ze 125 en 160 pk. De 2.0 liter TFSI kan naar 240 pk worden gebracht (standaard 200 pk). Oppepper voor de tweeliter TDI´s zijn er ook en die kunnen afhankelijk van de standaard power naar een hoogte van 170 of 190 pk gebracht worden. Het koppel zal eveneens aanzienlijk stijgen, belooft Abt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer