Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Abarth – Abarth werkt met Lotus aan sportwagen

Abarth CEO Luca de Meo droomt van een sportwagen onder de naam Abarth. Deze wens wordt werkelijkheid en daarvoor heeft het Italiaanse merk de hulp van Lotus ingeroepen.

Onlangs reden wij met de Grande Punto Abarth. Dit is - naast de 500 Abarth - het eerste model van het herboren Italiaanse merk dat door Fiat nieuw leven is ingeblazen. De echte droom van Abarth's CEO Luca de Meo is om een sportwagen op de markt te lanceren. Deze zou in eigen huis worden ontwikkeld, maar het ontbreekt Abarth aan de benodigde capaciteiten om dit te realiseren. Bronnen weten te melden dat Abarth vaart achter dit project heeft gezet en daarvoor Lotus heeft ingeschakeld. Een geweldige mogelijkheid voor Lotus om zich verder te ontplooien. Om tijd en geld te besparen zal de Abarth sportwagen nagenoeg hetzelfde chassis gebruiken als de nieuwe Elise, welke in 2010 wordt verwacht. De sportieve Abarth staat een jaar later op de planning.

Lotus' filosofie Men spreekt over een vermogen van 240 pk bij een wagengewicht van 900 kilogram. Deze turbogeblazen middenmotor zal voor uitstekende prestaties van de lichtgewicht tweezitter zorgen. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Abarth zelf naar buiten komt met dit nieuws. Het project schijnt al in een gevorderd stadium te zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer