Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Première: Audi RS 3 – Uitzwaaien in stijl

De Audi A3 loopt in zijn huidige vorm naar zijn einde toe. Maar Audi geeft hem een afscheid in stijl, met de RS 3 Sportback als ultieme sportieve versie van de A3. 340 pk krachtig en 250 km/u snel.

De kers komt altijd als laatste op de taart. Het wordt stilaan een traditie dat de sportieve RS helemaal op het einde van de carrière van een model komt. Voor de A3 is het overigens de eerste keer dat hij een RS-model krijgt.

Sneller dan 911

De RS 3 is er uitsluitend als Sportback-model. Hij beschikt over quattro vierwielaandrijving, en krijgt de 2.5 vijfcilinder turbo benzinemotor uit de TT RS. Die is goed voor 340 pk en 450 Nm koppel. Een enorm vermogen, waardoor hij in 4,6 seconden aan 100 km/u kan staan. Dat is sneller dan een Porsche 911. Een zeventraps dubbele koppelingsbak (S Tronic) helpt hem via bliksemsnelle, geautomatiseerde schakelbewegingen.

De RS 3 krijgt een discreet sportief pak aangemeten. Achter zijn 19-duims aluminium sportvelgen schuilen grotere remschijven, de extra welvingen van de wielkasten maken een grotere spoorbreedte en bredere wielen mogelijk, en dankzij zijn nieuwe schroefveren en dempers ligt hij 2,5 cm lager tegen het wegdek. Vooraan heeft hij een sportieve ‘single frame’ radiatorrooster met RS-logo, de zijspiegels krijgen een mat aluminium behuizing. Achteraan vallen de dakspoiler, de diffusor en de dubbele uitlaat links op.

Zeker 50.000 euro

De RS 3 Sportback mogen we tegen de lente 2011 in onze showrooms verwachten. Op de precieze prijs is het nog wachten, al weten we nu al dat het meer dan 50.000 euro wordt. Veel geld voor een kleine Audi, maar een koopje gezien zijn prestaties. Een 911 kost minstens 88.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer