Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Melding: VW Golf GTD Variant – Sorry Ford, wat was dat met die ST?

Ford heeft nog maar net de Focus ST als break gelanceerd, of VW heeft al zijn antwoord klaar. In Genève toont het deze Golf GTD Variant.

De snelle break is precies aan een remonte bezig. In maart laat Volkswagen deze GTD-versie van de Golf Variant op ons los op het Autosalon van Genève.

Hij krijgt de 184 pk krachtige 2.0 TDI, dezelfde als in de gewone Golf GTD. In Duitsland kost de Golf GTD Variant 31.975 euro, wat 2.275 euro meer is dan de gewone GTD. Bij ons komt er vast nog een beetje meer bij. Maar hij komt dan wel met een uitgebreide standaarduitrusting, met onder meer bi-xenon koplampen, een sportonderstel, sportstoelen en een lederen stuur met bedieningsknoppen.

4,4 l/100 km

Je kan de GTD herkennen aan zijn geweven radiatorrooster, de bredere flanken die sportieve wielen verbergen, de verduisterde achterlichten, de zwarte dakrails en de chroom uitlaat. Ook binnen krijgt hij een eigen zwarte bekleding van de dakhemel en van de zijstijlen. De versnellingspook is die typische golfbal. Met de 2.0 TDI kan de Golf Variant 100 halen in 7,9 seconden, en dat is nauwelijks een halve seconde langzamer dan de gewone GTD. Volkswagen geeft een gemiddeld verbruik op van 4,4 l/100 km, wat 0,2 liter meer is dan de vijfdeurs GTD en een heel stuk realistischer is dan de Golf GTI. Bij onze eerste kennismaking waren we al zeer gecharmeerd door de gewone GTD. We zien eigenlijk zeer benieuwd naar deze afgeleide. (mg/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer