Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Melding: Tesla S – Businessclass onder stroom

De Amerikaanse elektrische autopionier Tesla komt met een tweede model. Na de roadster is een vierdeurs berline op komst, die in 2012 moet debuteren. Dit zijn de eerste beelden.

Tegenover de eerste conceptcar van de Tesla S in 2009, zijn enkele details gewijzigd. Zo hangt het radiatorrooster wat dichter tegen het asfalt, kregen de lichtblokken een agressievere look, en wint ook de algemene uitstraling wat aan kracht.

De volledig elektrische aandrijving blijft ook in dit model behouden. Welke elektromotor Tesla zal aanbieden, is nog onbekend. Wel dat de power uit lithium-ion batterijen komt. Er zullen verschillende vermogens worden aangeboden, en reikwijdtes die (officieel) variëren van 260 km tot 480 km. In minder dan 6 seconden moet de S aan 100 km/u staan.

Al 3.000 bestellingen

Hoewel de productie pas in 2012 start, heeft Tesla naar eigen zeggen reeds 3.000 bestellingen mogen noteren. In de VS kost de versie met de kleinste reikwijdte omgerekend 39.300 euro, maar in Europa zal je toch op minstens 60.000 euro moeten rekenen. Wel kan je hem volledig inbrengen als bedrijfswagen en komt in aanmerking voor ecopremies. (red/SP-X)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer