Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Melding: Porsche Panamera – Snellere diesel

Porsche is klaar met behoorlijke pepkuur voor de Panamera diesel. Het merk laat de snellere diesel voor het eerst zien in Frankfurt.

De 3.0 zescilinder diesel wint maar liefst 50 pk in één klap. Hierdoor flirt hij nu met 300 pk. Ook in trekkracht krijgt de Panamera diesel een flinke boost, van 550 Nm naar 650 Nm. Het resultaat van een karrevracht aan ingenieursarbeid om zowat elk bewegend deel in de motor te verbeteren. Oh ja, en er is ook een nieuwe, watergekoelde turbo die maximaal met 3 bar druk kan werken.

Zonder begrenzer

Natuurlijk maken ook de prestaties een hele sprong. Van de 0-100 schaaft hij acht tienden van een seconde, om de chrono na zes seconden rond te stoppen. De topsnelheid stijgt naar 259 km/u, tegenover 244. Porsche heeft niet de gewoonte zich aan het gentleman’s agreement van Audi, BMW en Mercedes te binden om hun auto’s te begrenzen op 250 km/u. Overigens zullen onze Nederlandse vrienden het appreciëren dat deze Panamera lasten tot 2.600 kilogram kan trekken.

De wegligging volgt de gestegen ambities van de motor, met voor het eerst een efficiëntere verdeling van het motorkoppel aan de achteras. Ook krijgt hij een elektronisch geregeld sperdifferentieel, eveneens een primeur voor de Panamera.

Tot slot bracht Porsche aanzienlijke verbeteringen aan de Tiptronic S automaat aan. Deze achttraps automaat laat de motor aan lagere toeren draaien bij kruissnelheid. Verbruik en uitstoot dalen navenant naar 6,4 l/100 km en 169 gr/km CO2. De Panamera diesel met 300 pk zal 88.088 euro kosten, wat 5.300 euro meer is dan de oude 250 pk. De 211 pk blijft in de catalogus. Hij kost 84.769 euro. (LZ)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Porsche

Klik hier en zoek uw occasie Porsche Panamera tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Porsche Panamera, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer