Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Melding: Mazda MX-5 20th Anniversary – Gelukkige verjaardag, kleintje

Wat is 20 jaar jong, ziet er sexy als nooit tevoren uit en trekt graag z’n topje uit? Zit niet zo te grinniken, we hebben het hier over de Mazda MX-5.

De MX-5 is tot een stijlicoon verworden, na drie generaties en 900.000 verkochte exemplaren. U zal het nog het best begrijpen wanneer u hem erop naslaat in onze zoekertjespagina’s, en dan vooral de prijzen bekijkt die zelfs de eerste exemplaren nog halen. Om 20 jaar succes te vieren van wat we ook al wel eens de Miata durven noemen, heeft Mazda een gelimiteerde serie ontwikkeld. En gelimiteerd is hier wel zeer beperkt. Wereldwijd worden van de 20th Anniversary slechts 2.000 stuks gemaakt, waarvan er maar 10 naar België komen.

Eerbetoon

Om een zo passend mogelijk eerbetoon aan de oorspronkelijke MX-5 te maken, kan je slechts kiezen uit drie kleuren: blauw, wit of rood. De kleuren die in 1990 in de catalogus stonden. Hij krijgt de bescheiden 1.8 met 126 pk ingelepeld, maar de eerste MX-5 had ook slechts een 1.6 met 95 of 115 pk. Natuurlijk krijgt hij uitsluitend het stoffen vouwdak. Wel zie je dat hij is uitgerust met specifieke 17 duimsvelgen, kleine beugels en een boordplank in koetswerkkleur. Voor de verzamelaars bracht Mazda her en der wat badges aan, en vanzelfsprekend een plaatje met het unieke serienummer.

Prijs

De MX-5 20th Anniversary moet 23.500 euro kosten. Dat is ook de prijs van een ‘normale’ 1.8. Maar goed, met slechts 10 beschikbare exemplaren is het wel duidelijk dat je niet moet talmen om naar de dealer te trekken. En zijn ze al uitverkocht, aarzel dan niet om voor een ‘gewone’ MX-5 te opteren. Want je zal aan elke gereden kilometer plezier beleven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer