Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Melding: Jaguar XF 2.2D – 1.313 km met één tank

Jaguar wil aantonen dat een luxewagen niet per definitie veel hoeft te verbruiken. Hij kan ook zuinig uit de hoek komen. Deze XF 2.2 D komt begin juli op de markt en het is meteen de meest zuinige Jaguar ooit.

Met deze wagen reed men een rit vanaf de fabriek van Birmingham naar Munchen waar ook de internationale persvoorstelling doorging. Jaguar benadrukt dat het werkelijk om realistische testomstandigheden ging met een erg afwisselend parcours dat door vier landen ging. Het roadbook bevatte snelweg, secundaire wegen en stadsverkeer in de spits. Kortom, de opgemeten resultaten zijn representatief voor dagdagelijkse verplaatsingen. Dit is lang niet altijd zo tijdens ecoritten.

4,9 l/100 km

In het persbericht lezen we verder dat het om een perfect originele wagen ging, die 5.000 km op de teller had bij de start van de rit. De bestuurder, David Madgwick, is een testpiloot en hij had Alexander Madgwick als copiloot. Zo weten we meteen dat er twee stevige kerels in de wagen zaten. Men ging dus ook niet op zoek naar een minimaal gewicht. Deze Jaguar beschikt over de nieuwe 2.2 liter grote dieselmotor, goed voor 190 pk en 450 Nm aan trekkracht. De prestaties zijn een Jag waardig. Deze “kleine” Jaguar meet quasi 5 meter en zet 1.720 kg op de weegschaal. Hij verbruikte amper 4,9 l/100 km gedurende de trip. Dat is een stuk onder het normverbruik van 5,5 l/100 km. Dit is een bijzonder fraai resultaat dat andermaal aantoont dat de opgegeven waarden realistisch zijn.

We zijn nu al benieuwd naar onze eigen testrit om deze cijfers al dan niet te staven.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Jaguar

Klik hier en zoek uw occasie Jaguar XF 2.2D tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Jaguar XF 2.2D, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer