Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Melding: Ford Mondeo Hybrid – Goedkope prestige-hybride

Binnenkort kunnen we u meer vertellen over de nieuwe Ford Mondeo. Maar nu al is duidelijk dat er ook een aanvaardbaar geprijsde benzinehybride komt.

Ford geeft een richtprijs van om en bij 35.000 euro op. De benzinemotor en de elektrische motor komen samen aan 177 pk, terwijl de hybride Mondeo volgens Ford 4,2 l/100 km zal verbruiken. De Ford Mondeo Hybrid komt uitsluitend als vierdeurs model.

Ford wil zo de concurrentie aangaan met de gelijkaardige Kia Optima. De VW Jetta Hybrid komt iets goedkoper, maar is ook minder krachtig. De Lexus IS 300h is krachtiger (223 pk), maar ook duurder. De Ford is wel een pak goedkoper dan de hybride-concurrenten van Mercedes en BMW. Wel is het afwachten welke prijs de plug-in hybride Volkswagen Passat zal krijgen.

De elektromotor moet in staat zijn autonoom te functioneren bij lagere snelheden en over korte afstanden. De lithium-ion batterij levert 1,4 kWh vermogen. (sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer