Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Melding: 80 jaar Jaguar in Autoworld – Een Britse zomer

Na Porsche, Mustang en de DS maakt het Brusselse museum Autoworld zich klaar voor een nieuwe tijdelijke expo. Deze keer staat Jaguar in de schijnwerpers, dat zijn 80ste verjaardag viert. Of toch zo ongeveer.

De werkelijkheid dicteert dat de eerste auto van Sir William Lyons, tot dan een fabrikant van sidecars, uit 1931 dateert. Alleen was dat geen Jaguar, maar een SS1. Die nam de initialen van Swallow Sidecars over.

Jag

De naam Jaguar duikt in 1935 voor het eerst op. Dus vandaag 80 jaar. Er volgt een hele familie, die bekend staat als SS Jaguars. Maar na de Tweede Wereldoorlog maakt Lyons komaf met die intussen verfoeilijke letters en blijft alleen nog Jaguar over.

De expo loopt op de eerste verdieping van Autoworld, en dat van 17 juli tot 30 augustus. Je vindt er 35 Jaguars. Zowel de gewone straatwagens van het merk komen aan bod als de sportieve geschiedenis, met zeven auto’s. Je vindt er de E-Type, maar ook de C-Type en de beroemde D-Type.

De expo geniet de steun van enkele verzamelaars die hun auto uitlenen, en van de Jaguar Club Belgium, alsook van invoerder Jaguar Belux. Die maakt van de gelegenheid gebruik om het huidige gamma te laten ontdekken, met twee knappe F-Types en de nieuwe XE.

De expo Jaguar 80 Years is zeven dagen op zeven open, van 10 tot 18 uur. Meer info op www.autoworld.be.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer